Menu

Navnenyt │ August 2020

En gammel kending vender hjem til Ilse Jacobsen Hornbæk, By Malene Birger har fundet sin nye CEO internt og flere modevirksomheder ansætter nye profiler til at realisere ambitiøse planer.

20. august 2020

By Malene Birger har fået ny CEO, og hun er fundet på de indre linjer. Det bliver svenske Ellen Dixdotter, som overtager tøjlerne fra Morten Linnet. Ellen Dixdotter har indtil nu bestredet stillingen som Global Marketing and Visual Director, ligesom hun har erfaring fra de svenske brands Hope og Filippa K.

“Ellen Dixdotter er et stort talent og kender modebranchen indgående. Ellen har den rette erfaring og profil til at føre By Malene Birger sikkert igennem en omfattende digitalisering og forbrugerorientering af forretningen, samtidigt med at fortsætte By Malene Birgers internationale udvikling,” siger bestyrelsesformand Peter Thorsen i en pressemeddelelse.

Siden Morten Linnet opsagde sin stilling i januar, har modevirksomheden ledt efter en ny CEO; en proces som blev forsinket som følge af covid-19, hvorfor Morten Linnet har stået i spidsen for By Malene Birger indtil 7. august. Morten Linnet begrunder afskeden med, at han havde behov for nye udfordringer efter fem år på posten.

”I løbet af mine år hos By Malene Birger har jeg ført brandet gennem en omfattende transformation, som inkluderer en ny kreativ retning såvel som en internationalisering og digitalisering af virksomheden. Nu, hvor alle dele af virksomheden er optimeret, er jeg stolt over at kunne overlade tøjlerne til By Malene Birgers nye CEO, Ellen Dixdotter. Jeg ansatte Ellen for 2,5 år siden, og jeg ved at hun fortsat vil være et vigtigt aktiv for brandet,” skriver Morten Linnet i et opslag på LinkedIn.

 

Ilse Jacobsen Hornbæk byder en gammel kending velkommen tilbage. Torben Martin Olsen er netop blevet ansat som Sales Director, og han vender således tilbage til den virksomhed, han var en del af i 2007-2012 med titel af salgsdirektør. Torben Martin Olsen er i øjeblikket bosat i Madrid, hvor han igennem et år har drevet TO Consulting. Tidligere har han blandt andet været direktør i Sparkz Copenhagen og Creative & Commercial Director hos Rosemunde.

Torben får ansvar for alle salgsaktiviteter hos Ilse Jacobsen, herunder egne sælgere, agenter og distributører, ligesom han bliver en del af selskabets ledelse.

Han er købmand til fingerspidserne, elsker en god udfordring, har et kæmpe drive, og kommer med fantastisk baggrund i modebranchen… Torben er en super stærk salgskompetence, og vi er stolte af at få ham tilbage, endnu stærkere og dygtigere, og besiddende de nødvendige digitale kompetencer som er kritiske for at sikre væksten,” skriver Ilse Jacobsen Hornbæk i en mail til DM&T.

 

Accessoriesbrandet Decadent Copenhagen har ansat Lisette Bundgaard Poulsen som Sales Director. I den rolle får hun ansvaret for at forløse en ny kommerciel strategi med fokus på digitalisering og internationalisering. Hun kommer fra en stilling som Head of Sales & Marketing hos børnetøjsbrandet Soft Gallery og har mere end 20 års erfaring fra mode- og livsstilsbranchen.

”Efter 15 år på den Danske modescene, er Decadent Copenhagen klar til en ny langsigtet stratetisk udvikling. Decadent Copenhagen har stor international appeal og vi tror på, at vi med Lisette, kan få brandet ud til et langt større publikum og samtidig opnå en mere langsigtet og rentabel vækst,”  Creative Director og ejer Karina Mundt Holst om ansættelsen.

Lisette Bundgaard Poulsen er stolt og beæret over at få muligheden.

”Decadent Copenhagen er en unik virksomhed, der er klar til en ny rejse. Jeg har en stærk vision om at løfte brandet til et højere internationalt niveau. Dette skal blandt andet ske ved en større analytisk tilgang i dagligdagen og en optimering af forretningsgangene, internt såvel som eksternt. Desuden skal salgsstyrken ekspanderes og kenskabsgraden stærkt øges, både i ind -og udland. En anden essentiel faktor i dette er at opbygge langsigtede og profitable partnerskaber med vores kunder,” siger hun i en pressemeddelelse.

 

Han Kjøbenhavn har store vækstambitioner, og Christian Jensen kommer til at spille en væsentlig rolle i at forløse dem. Modevirksomheden har netop offentliggjort, at Christian Jensen tiltræder som kommerciel direktør. For Han Kjøbenhavn har det været vigtigt at finde en profil, der kunne matche selskabets ambitioner om international vækst. Christian Jensen kommer fra en position som Sales Director i Wood Wood, hvor han gennem de seneste seks år har været bosat i London.

”Vi har de seneste par år udviklet Han Kjøbenhavn betragteligt og den plan vi har lagt, er ambitiøs i forhold til den internationale ekspansion og vækst. Christian har i den sammenhæng længe været på vores ønskeliste – han har alle de kompetencer og den erfaring, der skal til, og som person passer han rigtig godt ind i vores kultur”, siger administrerende direktør Daniel Søndergaard Hummel om ansættelsen.

Christian Jensen tiltræder 1. september og han glæder sig:

”Han Kjøbenhavn er nok et af de mest interessante brands i øjeblikket på modescenen og den udvikling brandet har haft de seneste par år, og den vision og plan selskabet har lagt, er super spændende. Det er en meget ambitiøs og kompetent ledelse som har skabt et fantastisk univers og et stærkt community. Der er virkelig potentiale og det vil jeg gerne være med til at indfri”, siger Christian Jensen.

 

Modevirksomheden Forét har budt hele to nye profiler velkommen. Det skriver Fashion Forum. Der er tale om Sanne Rohde, der tiltræder som Process & Sustainability Manager og Christian Bay som Sales Director.

Sanne Rohde har tidligere med både design og indkøb for virksomheder som SUIT og Bestseller, og i sin nye rolle får hun ansvaret for at bevare det bæredygtige fokus og skabe sammenhæng mellem salg, marketing, indkøb og design.

Christian Bay kommer fra en stilling som Commercial & Marketing Director i Hofmann Copenhagen, ligesom han også har været Head of Sales hos Oh! by Kopenhagen Fur. Han skal nu sikre en fortsat tæt dialog med de eksisterende kunder i ind- og udland og bidrage til at brandet kan nå endnu længere ud. 

"