Menu

Navnkundig strikvirksomhed er konkurs

S.N.S. Herning er gået konkurs. Den familieejede virksomhed har ellers siden 1931 holdt strikkemaskinerne kørende, men har desværre måttet kaste håndklædet i ringen.

Det startede med den klassiske sømandstrøje, men op gennem 00'erne kom flere - mere modeprægede - strikvarer til. Alt sammen blev dog fortsat strikket på de gamle strikmaskiner i Tjørring. Foto: S.N.S. Herning
Det startede med den klassiske sømandstrøje, men op gennem 00'erne kom flere - mere modeprægede - strikvarer til. Alt sammen blev dog fortsat strikket på de gamle strikmaskiner i Tjørring. Foto: S.N.S. Herning

07. juni 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Den har gået sin sejrsgang på både iskolde fiskekuttere i de danske farvande og i nogle af verdens førende modebutikker. Sømandsstrikken fra Herning-virksomhed S.N.S. Herning, men i den senere tid har webshoppen været lukket, og rygterne har svirret. Og nu meddeler Herning Folkeblad, at Skyt Strikvarer ApS, som er virksomheden bag S.N.S., er under konkursbehandling. Skifteretten i Herning bekræfter ifølge Herning Folkeblad, at der er afsagt konkursdekret mod virksomheden. Dermed slutter en æra – i al fald foreløbig, for der er ikke kommet nogen udmeldinger om, hvorvidt brandet videreføres i et nyt selskab.

I 87 år har den familieejede virksomhed ellers holdt strikmaskinerne i Tjørring kørende, hvilket har klædt sømænd og andre godtfolk varmt på med den traditionelle sømandsstrik med det genkendelige boble-mønster. S.N.S. Herning blev grundlagt af Søren Nielsen Skyt og har siden været på familiens hænder, og i 2005 trådte den seneste generation ind i virksomheden, da Søren Skyt indtrådte som direktør. Han indså hurtigt, at det ikke bare var søens folk, der ønskede at klæde sig i de varme uldsweatre. Også de modesultne forbrugere skulle have glæde af den klassiske strik, og ridende på hele heritage-bølgen landede S.N.S. Hernings strikvarer på hylderne i butikker som Dover Street Market i London, Merci i Paris og Wood Wood i København og Berlin.

Men i regnskabsåret 2016 måtte Skyt Strikvarer realisere et underskud på 234.000 kr., ligesom man i årsrapporten kunne læse, at omsætningen ikke havde udviklet sig som ønsket. Egenkapitalen udgjorde 2,75 mio. kr. ved udgangen af 2016. Skyt Strikvarer skulle have indsendt 2017-regnskabet før kalenderen viste 1. juni, men det er altså ikke sket, og nu er selskabet under konkursbehandling.  

"