Lukas Holtmann er også sikker på, at de virtuelle universer kan bevare momentum, når messerne igen byder indenfor rent fysisk.
- Der er to ting, man skal spørge sig selv om: vil man bruge virtuelle som et alternativ til fysiske messer, og har man råd til at bruge fx 100.000 kroner på én messe, når man i stedet kan bruge det på en virtuel investering, som man kan genbruge?
- Når først man har et virtuelt showroom eller univers, om man vil, så har man det. Det mister ikke sin værdi. Selvfølgelig skal man vedligeholde og udvikle det, for at det bevarer sin nyhedsværdi. Designer man sine kommende kollektioner i 3D, så har man allerede dér content, der kan skabe ny værdi i et virtuelt showroom, som samtidig indtænkes i virksomhedens branding og markedsføring, siger han.
- Der er ingen begrænsninger. Du har ikke bare fire gange otte meters messeplads. Alt er muligt, når det er virtuelt. Salgsmæssigt er der de samme muligheder i det virtuelle versus det fysiske, men den menneskelige interaktion mangler selvfølgelig. Hos NÜ har vi imødekommet det ved at personificere det, så en af de ansatte er lavet i en avatar, så man kan skabe denne relation bedst muligt. Man kan også have chatbox og tale via computeren, så man kan komme så tæt på som muligt, siger Lukas Holtmann.
Det kan de nikke anerkendende til hos NÜ, hvor René T. Jensen har givet samtlige agenter adgang til det virtuelle showroom, som de derfor kan præsentere for deres respektive kunder.
- Uden at have gået tallene igennem, så tror jeg, vi har fået lige så mange nye kunder i år, selvom messeaktiviteter nærmest har været ikkeeksisterende. I tirsdags havde vi 38 sælgere og agenter på online, da vi havde gennemgang af kollektionen, og de var kun positive. De var helt blæst bagover. Tilbagemeldingen på det digitale er rigtig, rigtig godt. Vi skal jo sørge for at blive ved med at vedligeholde det og beholde nyhedsværdien, så folk har en årsag til at komme tilbage i universet og opleve noget nyt, for det er jo den helt store gevinst ved det. Vi skal blive ved at putte kvalitetsindhold i det.
- Jeg ser jo mine knægte, der ser en koncert i Fortnite, fordi det er det eneste sted, en bestemt kunstner så spiller. Det lokker jo folk til, og det må vi kunne bruge i vores verden. Det kunne være i form af oplæg fra en fashion-guru eller holde en koncert derinde.
Aktivér dit virtuelle univers, som du aktiverer fysiske butikker
At træde ind i en gennemarbejdet og flot butik med et stramt koncept er én af de oplevelser, mange stadig elsker ved at gå i fysiske butikker. Hvis man altså stadig kan genkalde sig oplevelsen.
Det er netop den type brands, der vil have stor gavn af et virtuelt univers, mener de hos N’fellows.
- Hvis man vil tale værdien op på tøjet, så er et virtuelt koncept noget, man kan overveje. Det er en unik måde for brands at differentiere sig på nettet, hvor pris, kvalitet og andre parametre er så nemt sammenlignelige. Du kan have en flot webshop, men i bund og grund er 99 procent af alle webshops bygget på samme måde på grund af forskellige krav og selvfølgelig lovgivning. I et virtuelt univers kan du i langt højere grad iscenesætte kollektioner og skabe mulighed for at interagere med brandet. Universet kan kodes sammen med brandets backend, så du kan sælge direkte fra dit virtuelle showroom.
- Nogen vil mene, at det er svært at måle på bundlinjen, men jeg vil mene, at et større salg er mere opnåeligt, hvis kollektionerne er iscenesat bedst muligt, siger Lukas Holtmann.
Det er netop den devise, de i Randers tog til sig, da NÜ investerede i et virtuelt showroom. Og så gjorde det bestemt ikke noget, at de også fik mulighed for at strømline processerne i værdikæden.
- Vi kommer til at præsentere kollektioner i vores virtuelle univers fremover, men vi kommer også til at designe styles i 3D, som vi så kan få feedback på samme dag. Det er ikke nødvendigt at producere noget, før vi er sikre på, at det faktisk skal i produktion. Besparelsen var naturligvis en faktor. Penge er en ting, men tiden er vigtigere, lyder det fra René T. Jensen.