Menu

Ny strategi: I 2030 skal alle offentlige indkøb være miljømærkede

Regeringen har netop præsenteret sin strategi for offentlige indkøb. De skal alle være miljømærkede i 2030, og det påvirker dermed de virksomheder, der leverer tekstiler til det offentlige.

Foto:  Max Kleinen on Unsplash
Foto: Max Kleinen on Unsplash

06. november 2020

I sidste uge kunne du læse, at Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb et nyt sæt indkøbsmål, der berørte indkøb af tekstiler i det offentlige. Nu har regeringen så præsenteret sin strategi, som skal sikre grønne indkøb for en grøn fremtid. Heri lægges der op til, at alle offentlige indkøb skal være miljømærkede, når vi rammer 2030. Dermed kan leverandører af arbejdstøj, linned og andre tekstilprodukter se frem til at miljømærker som EU-Blomsten og Svanemærket bliver et krav.

Derudover lægger regeringen op til en stigende digitalisering af de offentlige indkøb, mere fleksible indkøbsaftaler og et charter for godt og grønt indkøb.

Med dette udspil vil regeringen sørger for, at de offentlige indkøb bidrager til at reducere det danske klimaaftryk med 70 % frem mod 2030.

”De offentlige indkøb rummer et stort potentiale. Dels med konkrete løsninger, som kan nedbringe vores udledninger her og nu og bidrage til klimamålsætningen, dels for at skubbe på udviklingen af mere klimavenlige produkter og services på sigt. Med strategien sender vi et klart signal om, at klima- og miljøvenlige produkter og ydelser er fremtiden, og vi gør de offentlige indkøb til en motor for grøn udvikling i markedet,” siger finansminister Nicolai Wammen i en pressemeddelelse

Du finder hele strategiudspillet ”Grønne indkøb for en grøn fremtid - strategi for grønne offentlige indkøb” her. 

DM&T rådgiver om miljømærker og meget mere

"