Menu

Ny vejledning om databeskyttelse i ansættelsesforhold

Datatilsynet har nu offentliggjort den længe ventede vejledning om databeskyttelse i ansættelsesforhold, som er et af de områder, hvor der behandles flest følsomme oplysninger.

Den nye persondataforordning trådtei kraft den 25. maj. Dansk Mode & Textil hjælper din virksomhed med at sikre, at processen forløber så smertefrit som muligt.
Den nye persondataforordning trådtei kraft den 25. maj. Dansk Mode & Textil hjælper din virksomhed med at sikre, at processen forløber så smertefrit som muligt.

27. november 2018 Af Camilla Christensen , cc@dmogt.dk

Datatilsynet har lavet en lang række vejledninger, som skal hjælpe virksomheder med at forstå Persondataforordningens regler, og hvordan reglerne skal efterleves i praksis.

 

Et af de områder, hvor der behandles flest og ofte også følsomme oplysninger, er indenfor ansættelsesretten, og derfor er det glædeligt, at der nu er udkommet en vejledning om databeskyttelse i ansættelsesforhold.

 

Et af de områder, der ofte giver anledning til spørgsmål, er hvordan medarbejderens indsigtsret skal fortolkes, da der er i Databeskyttelseslovens § 22 er givet mulighed for, at arbejdsgiveren kan undlade indsigt i visse oplysninger, hvis hensynet til private interesser overstiger hensynet til medarbejderens interesser. Hvordan denne interesseafvejning skal foretages, giver Datatilsynet nu to eksempler på i den nye vejledning, hvor der blandt andet gives mulighed for, at medarbejderen ikke skal have indsigt i gamle mails og notater udarbejdet af medarbejderen selv. Det præciseres i den sammenhæng, at formålet med bestemmelse er at give medarbejderen indsigt i de personoplysninger, der behandles om vedkommende, og det er derfor berettiget, at arbejdsgiveren nægter adgang til gamle mails og notater, uagtet at de er underskrevet af medarbejderen. 

 

Også arbejdsgiverens opbevaring og sletning af oplysninger behandles nærmere i den nye vejledning, som kan læses her.

Husk, at DM&T's toolbox hjælper din virksomhed med at få styr på GDPR. Find den her:

"