Menu

Nye regler for forsendelser til private i Norge

Norge har indført en ny ordning for forsendelser af varer med lav værdi til private i Norge. Ordningen går under navnet VOEC og den kan være en fordel for din virksomhed.

07. oktober 2020

VOEC er en CVR-registrering, som må bruges af virksomheder der sender til private modtagere i Norge, hvis værdien af forsendelsen er på under 3.000 NOK. Med en VOEC-registrering kan en virksomhed som afsender varer til Norge lave en forenklet fortoldning på alle pakker med en værdi på under 3.000 NOK. Afsenderen kan dermed indberette og opkræve moms på lige fod med norske webshops i Norge. Ved forsender på over 3.000 NOK skal der laves en almindelig fortoldning, hvor moms og told som udgangspunkt betales af modtageren.

Ordningen er ikke obligatorisk, og der kan fortsat sendes pakker til Norge med almindelig fortoldning. Det anbefales at benytte ordningen fordi den letter den administrative byrde. Det er tilmed nemt at tilmelde sig. Det er dog et krav, at alle informationer behandles elektronisk uden fysisk faktura.

Kontakt din transportør eller en af DM&T partnere for nærmere information om ordningen. Dansk Mode & Textil anbefaler du tager fat på vores logistikpartner, Greenway Logistics, for yderligere rådgivning. Læs mere om samarbejdet, og find kontaktinformation her. 

Endelig bliver de nye regler gennemgået på et online seminar med Greenway og Timevat den 21. okt. Kl. 10:00. Læs mere og tilmeld dig her
"