Menu

Nyt initiativ skal sikre likviditet og længere kredittid i forbindelse med genåbning

Der er akut behov for at sikre likviditet til den danske mode og livsstilsbranche. Efter positiv dialog med DM&T er Midt Factoring nu klar med en pakke, der hjælper både detailhandlen og mode- og livsstilsvirksomhederne.

21. januar 2021

Selvom der er lys for enden af tunnelen, er der behov for hjælp, hvis både detailhandel og modevirksomheder skal have gang i salget og samtidig være klar, når nedlukningen af Danmark ophører. For der er pres på likviditeten, og der er behov for en hjælpende hånd, så detailhandlens butikker kan købe nye varer til den tid. Derfor har DM&T taget en dialog med Midt Factoring med henblik på at hjælpe branchen.

Allerede i forbindelse med nedlukningen i foråret meldte Midt Factoring klart ud, at de fortsat vil sikre, at såvel finansiering som risikodækning af debitorer håndteres uændret i forhold til situationen før Covid-19. Finansieringen opretholdes ud fra de aftaler, der er indgået, ligesom der er mulighed for individuelt at indgå aftale om udskydelse af betalingsfrister på både forsikrede og ikke forsikrede fordringer – alt afhængig af saldoens størrelse. 

Anbefalingen i forbindelse med denne nye aftale er helt klar: Sørg for at få debitorerne til at betale gamle udeståender, inden du gør brug af nye muligheder, så er din virksomhed klar, når markedsforholdene ændrer sig i forbindelse med den genåbning, der kommer på et tidspunkt. Helt konkret indeholder planen fra Midt Factoring:

  • Få debitorerne til at betale fordringer med forfald før den 25/12 2020. (Dagen hvor nedlukningen blev udvidet)
  • Mulighed for at rykke forfald på fordringer med forfald efter den 25/12 2020 med op til 60 dage, dog maksimalt frem til den 1. marts 2021
  • Forårsvarerne på fordringer, der ikke er udsted, kan få op til 90 dages kredit.

På denne måde kan man undgå at sætte kunderne skakmat med krav de alligevel ikke kan opfylde, og man sikrer hårdt tiltrængt likviditet til køb af forårsvarer, så vare- og pengeflow kan løbe frit igen, efterhånden som både Danmark og Europa genåbner.

Ved hjælp af denne aftale, er det DM&T’s vurdering, at branchen nu får en ekstra hjælpende hånd, som kan være med til at sikre, at der er bedre vilkår for både detail- og engrosdelen af branchen, når Danmark igen åbner sig.

Det skal du gøre, hvis du vil gøre brug af aftalen:

Kontakt Midt Factoring og hør om dine muligheder. Det gælder, både hvis du allerede er kunde, eller kan se fordelene for din virksomhed ved at få adgang til likviditet og samtidig hjælpe dine kunder med lang kredittid.

Jens Østrup fra Midt Factoring, der har været tæt på branchen i mange år, sidder klar til at tage en uforpligtende drøftelse med dig som ny kunde på tlf. 40194877. Er du allerede kunde kan du kontakte din account manager.

Det kræver naturligvis almindelig godkendelse at blive kunde hos Midt Factoring.

"