Menu

Nyt internationalt initiativ skal reducere modebranchens CO2-udledning

IAF har netop lanceret sit CO2 Improve-initiativ, som skal hjælpe modebranchen til at nedbringe sit globale CO2-aftryk med mere effektiv logistik. DM&T’s medlemmer har allerede adgang til samme muligheder.

03. juli 2020

Beklædningsindustrien er global og det betyder omfattende logistik. Med omfattende logistik følger også en høj CO2-udledning. Det skal der nu gøres op med, og derfor har International Apparel Federation (IAF) søsat CO2 Improve, et initiativ der skal hjælpe modebranchens virksomheder med nedbringe CO2-udledningen i logistikken.

”Modebranchens supply chain dækker hele kloden, så logistikprocesserne vil næsten per definition summere sig op til et meget højt forureningsniveau. Med voksende opmærksomhed fra forbrugere, regeringer og NGO’er er den enkelte virksomhed villig til – men kæmper også for – at gøre det bedre. Med fremtidige CO2-afgifter truende i horisonten er det vigtigere end nogensinde for enhver virksomhed at vide, hvor den står og hvordan den kan gøre det bedre,” siger Han Bekke, Chairman i IAF.

CO2 Improve skal gøre det lettere for særligt SMV’er at nedbringe CO2-udledningen, hvilket blandt andet kan gøres ved at samle forsendelser, fylde containere mere effektivt og arbejde med forsendelse af prøver på en smartere måde.

Ifølge IAF er der behov for en standardisering af CO2-monitorering for at skabe lige vilkår for modebranchen verden over, og for at sætte en stopper for det hastigt stigende udbud af nationale og generiske monitoreringssystemer. Udbyttet af disse er nemlig meget tvivlsomt og svingende. Derfor skal CO2 Improve være med til at kickstarte udviklingen af en global industristandard for måling af CO2-emissioner.

I sidste ende handler det om, at der også skal ske en ændring i måden, vi tilgår CO2 på. I stedet for at kompensere, skal vi forbedre og fokusere på samarbejde.

CO2 Improve er blevet til i samarbejde med Greenway Logistics, som også er DM&T’s samarbejdspartner på logsitikområdet.

Administrerende direktør i Greenway Logistics, Willem-Jan Drost, er glad for IAF’s initiativ:

'IAF har nu skabt sit CO₂-forbedringsinitiativ på en måde, der vil hjælpe stort set alle mode- og livsstils-SMV’er med at gøre det bedre, ved at tilbyde praktisk, hands-on support. 

Nedenfor kan du se, hvordan Greenway og IAF i praksis vil bidrage til at nedbringe branchens CO2-udledning.

Du kan læse mere på co2improve.com og læse mere om DM&T’s rammeaftale med Greenway Logistics her.

 

 
"