Menu

Oeko-Tex udvider STeP til læder

Fremover bliver det også muligt at certificere lædervarer med Step by Oeko-Tex. Det skal sikre muligheden for mere miljørigtige og bæredygtige processer inden for læderproduktion.

Foto: Dane Deaner on Unsplash
Foto: Dane Deaner on Unsplash

12. marts 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Oeko-Tex udvider Sustainable Textile and Leather Production Certificate (STeP), således at det nu også dækker læder. Dermed bliver det fra 1. april lettere at arbejde miljømæssigt forsvarligt og bæredygtigt med læder. Hidtil har STeP været forbeholdt tekstilvarer.

Læder er problematisk at producere særligt i garvningsprocessen. Med STeP hjælper Oeko-Tex med at designe mere miljøvenlige og bæredygtige produktionsprocesser, ligesom det kan bidrage til at kommunikere disse på en transparent facon.

”Efterspørgslen efter produkter, der er blevet testet for skadelige stoffer og er produceret under bæredygtige og socialt ansvarlige forhold, er stigende – også når det kommer til lædervarer. Forbrugerne lærer hurtigt, at deres forbrugsvaner har indflydelse på deres familie og vores miljø. Brands, retailere og producenter skal være rustet til denne opvågnen, og med STeP kan vi tilbyde dem det ideelle værktøj til at gøre dette,” siger generalsekretær i Oeko-Tex Georg Dieners.

Alle led af produktionen kan certificeres, og med STeP analyseres alle relevante forhold som for eksempel kemihåndtering, miljøstyring og social ansvarlighed. Dermed opnår man et overblik over den aktuelle situation, og hvor der er plads til forbedring.

Du kan læse mere på Oeko-Tex.com.

Få hjælp til ansvarlig virksomhedsadfærd. Læs DM&T's vejledning her.

"