Menu

Også Mads Nørgaard er blevet CO2-positiv

Modebrandet Mads Nørgaard - Copenhagen har valgt at kompensere for brandets CO2-udslip ved at købe klimakvoter. Bæredygtighed skal skinne igennem i alle dele af virksomheden, lyder det fra Mads Nørgaard selv.

Foto: Mads Nørgaard - Copenhagen
Foto: Mads Nørgaard - Copenhagen

06. juni 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Tidligere på ugen kunne du læse om Designers Remix, som havde iværksat et nyt initiativ for at blive klimapositive. Her kunne man læse, at de blev det første danske modebrand med et sådant initiativ, men allerede torsdagen inden, udsendte Mads Nørgaard, manden bag Mads Nørgaard – Copenhagen, et brev, hvoraf det fremgår, at brandet ligeså er blevet klima- eller CO2-positive per 1. juni. Det sker ved at kompensere for brandets CO2-udslip ved at købe klimakvoter. Det er en del af arbejdet med at skabe en mode, som er human.

”For os handler bæredygtighed om meget mere end blot produktion af tøj. Det handler også om den måde, vi kommunikerer på, de drømme vi skaber, de idealer vi fremmer og den måde vi behandler hinanden - og planeten – på,” skriver Mads Nørgaard og fortsætter:

”Vi mener, at bæredygtighed er en proces uden udløbsdato, som skal lyse ned i alle dele af vores firma – vi kaldet det ’A Human Fashion’.”

Bidrager til køkkenovne i Ghana

De kvoter, Mads Nørgaard – Copenhagen køber, kommer fra klimareducerende projekter i udviklingslande, som er godkendt af Gold Standard. I Mads Nørgaards tilfælde har man valgt at gøre det gennem projektet 1385 - Energieffektive og rent brændende køkkenovne i Ghana. Projektet har indtil nu bidraget til 140.000 husholdninger i Ghana og en reduktion af 220.000 ton CO2e, og bidrager til at ansætte ca. 100 mennesker lokalt.

Cookstove-projektet har en målbar klimaeffekt, og er med til at redde liv og giver udsatte i ulande større økonomisk handlekraft. Ifølge WHO (World Health Organization) dør mere end 4 millioner mennesker årligt fra indendørs forurening og lungesygdomme, hvorfra den primære årsag er røg fra åben ild. Desuden bidrager disse projekter til at forhindre lokal skovrydning og reducerer behovet for at købe mere forurenende og farligt kul.

I alt bidrager dette projekt til 9 af FN's 17 bæredygtighedsmål, oplyser Mads Nørgaard – Copenhagen.

Af klimacertifikatet, som Mads Nørgaard – Copenhagen har modtaget, fremgår det, at virksomheden bliver såkaldk Climate+-virksomhed, hvilket betyder at Mads Nørgaard – Copenhagen kompenserer 50 % mere end den egentlige CO2-udledning. Mads Nørgaard Copenhagen udleder 1.750 tons CO2e, men køber kvoter svarende til 2.625 tons CO2e.
Sådan ser Mads Nørgaard - Copenhagens klimacertifikat ud. Heraf fremgår det blandt andet, at virksomheden kompenserer med 50 % udover det, den udleder.
Sådan ser Mads Nørgaard - Copenhagens klimacertifikat ud. Heraf fremgår det blandt andet, at virksomheden kompenserer med 50 % udover det, den udleder.
"