Menu

Registrering til producentansvar for emballage nærmer sig

Selvom det udvidede producentansvar for emballage først træder i kraft 1. juli 2025, nærmer den første deadline sig. Registreringen åbner 1. april, men du har helt indtil 31. august 2024 til at registrere din virksomhed. Dermed kan du også nå at deltage i DM&T’s kommende webinar med Vana, inden registrering.

20. marts 2024 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Den 1. juli næste år træder det udvidede producentansvar for emballage i kraft i Danmark. Men allerede fra 1. april og frem til 31. august 2024 skal man lade sig registrere i producentregistret samt rapportere estimerede mængder og valg af kollektivordning.

Du skal være opmærksom på, at din virksomhed skal rapportere emballagemængder for hele 2024, uanfægtet at rapporteringen senest skal ske med udgangen af august.

Som virksomhed kan man registrere sig hos en af følgende kollektivordninger.

Det er i den forbindelse vigtigt at understrege, at din virksomhed ved at være en del af en kollektivordning undgår en stor del af det besvær, der ville være forbundet med selv at skulle administrere producentansvaret, og at kollektivordningen er den nemmeste vej til at få al den information, der er behov for i forbindelse med det udvidede producentansvar. Samtidig skal du huske, at din virksomhed ikke er forpligtet til at lade sig registrere før udgangen af august, og derfor skal du ikke træffe en hastebeslutningen, bare fordi kalenderen snart skriver april.

Du kan f.eks. sagtens vente til efter den 18. april, hvor Vana præsenterer deres kollektivordning og orienterer om seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage. Læs mere og tilmeld dig her.

DM&T har tidligere afholdt webinarer med Emballageretur og European Recycling Platform, og er du medlem og interesseret i at se eller gense disse webinarer, kan du kontakte Michelle van Velthoven Utzon-Frank på mvu@dmogt.dk.

På de respektive kollektivordningers hjemmeside kan du læse meget mere om det udvidede producentansvar for emballage. Du kan også læse mere på producentansvar.dk

"