Menu

Sports-himmelstormer er årets ejerleder i Midt- og Vestjylland

Bjarne Jeppesen, adm. direktør i Sports Group Denmark, er kåret som årets ejerleder i Midt- og Vestjylland. Den fremstormende virksomhed runder i år kr. 500 mio. i omsætning, og kursen er nu sat mod 1 mia.

Adm. direktør i Sports Group Denmark A/S Bjarne Jeppesen.
Adm. direktør i Sports Group Denmark A/S Bjarne Jeppesen.

06. november 2019 Af Thomas Klausen , tk@dmogt.dk

PWC, Nykredit Erhvervsbank, Dansk Erhverv og Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans står bag kåringen af årets ejerleder. I første ombæring kåres ejerledere i hver af de syv regioner, og i den midt- og vestjyske af slagsen er valget faldet på Bjarne Jeppesen, adm. direktør i og medejer af Sports Group Denmark, som han selv stiftede i 2012. Virksomheden, som sælger sportswear og friluftsbeklædning, har på syv år rundet en omsætning på 500 mia.; noget som ellers først skulle være sket inden udgangen af 2021. Det skriver Finans. Her kan man ligeledes læse, at selskabet inden for de kommende fem år skal runde en omsætning på kr. 1 mia. Den hastige vækst kræver dog også, at Bjarne Jeppesen holder tungen lige i munden:

”Vi vokser i år omkring 30 pct., og skal reelt kun vokse 16-18 pct. årligt for at nå det nye mål. Men det er fortsat ambitiøst at lægge vejen mod milliarden. Selvom én mia. kr. let kan være i et excel-ark, kræver det masser af nye investeringer i bl.a. logistik og andet for at kunne få produceret og leveret mange flere varer,” siger han til Finans.

Et led i vækstplanerne er et større fokus på eksporten syd for grænsen. Derfor har Sports Group Denmark åbnet salgskontor og showroom i München, hvorfra man vil betjene de tysktalende markeder.

Bjarne Jeppesen forklarer til Finans, at Sports Group Denmark har succes, fordi de adskiller sig markant fra de store aktører på markedet.

”Vi giver detailhandlen alternativer med vores egne mærker og dermed en bedre indtjening. Der er pres på sportshandlen som i høj grad er præget af lave bruttoavancer, fordi kæderne har globale mærker som samarbejdspartnere. Her gør vi det anderledes, da vi tjener mindre på varerne end de store. Men har en forretningsmodel som kan bære det,” siger Bjarne Jeppesen til Finans.

En leder med drive og enestående forretningssans

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PWC og sidste års vindere. Og juryens medlemmer har store roser til Bjarne Jeppesen:

”Med et enormt drive og en enestående forretningssans har Bjarne Jeppesen formået at skabe en virksomhed, som har opnået flotte økonomiske resultater og er blevet en international succes, der klarer sig langt bedre end tilsvarende konkurrenter i branchen,” siger Poul Spencer Poulsen, partner i PwC i Herning, og fortsætter:

“Bjarne er meget innovativ og driftig og forsøger til stadighed at udvikle forretningen ved at se fremad og planlægge, hvad virksomhedens næste strategiske træk skal være. Han er en dygtig og risikovillig ejerleder, som samtidig er yderst velovervejet med et klart formål og en tydelig vision.”

Han suppleres af viceregionsdirektør i Nykredit, Christian Vejling:

”Bjarne er en målrettet og ambitiøs ejerleder, og så er han god til at inkludere den øvrige ledelsesgruppe i sine ideer og beslutninger, så alle trækker i samme retning på vækstrejsen. Han er informerende og involverende, og det giver engagerede og motiverede medarbejdere, som i fællesskab arbejder for at nå vækstmålene.”

Også fra Dansk Erhverv strømmer roserne ind:

”Bjarne har store mål for virksomheden og fremtiden, og de er ikke kun økonomiske. Bjarne vægter bæredygtighed højt, og for ham er det vigtigt at kommunikere åbent og ærligt om virksomhedens og produkternes miljømæssige fodaftryk. Der sættes handling bag ord, og Bjarne har inkorporeret mål og politikker i leverandørvalg og -aftaler,” siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Jakob Ullegård.

Bjarne Jeppesen er nu en del af den store finale 14. november, hvor Årets Ejerleder på landsplan kåres.  

"