Menu
DM&T opfordrer:

Støt krigens ofre i Ukraine

Flere af branchens virksomheder har allerede støttet ofrene for krigen i Ukraine, og flere ønsker at gøre det samme. DM&T opfordrer alle, der har mulighed for det, til at støtte, til at gøre en forskel. Se hvordan her.

Foto: Karollyne Hubert on Unsplash
Foto: Karollyne Hubert on Unsplash

04. marts 2022

Krigen i Ukraine fortsætter, og det anslås at 1 million mennesker er flygtet ud af Ukraine, mens hundredetusinder stadig er på flugt internt i landet. Mange af disse er børn. 

Vi har modtaget henvendelser fra flere medlemmer, som gerne vil hjælpe. Derfor har vi været i dialog med Dansk Røde Kors, som er den danske afdeling af verdens største nødhjælpsorganisation, om mulighederne.

Røde Kors og en række andre nødhjælpsorganisationer har de seneste dage fortalt, at den bedste måde at hjælpe på er ved at donere penge. På den måde kan man give støtte til førstehjælp, vand, mad, tæpper og anden basal nødhjælp, som der er hårdt brug for. 

Fra DM&T’s side opfordrer vi branchens virksomheder til at hjælpe, hvis det er muligt. 

Hvis du ønsker at støtte Røde Kors kan du støtte via bankoverførsel: 

Reg: 4183 Konto: 60047243
IBAN: DK60 3000 0060 047243 SWIFT: DABADKKK
Mærk din overførsel ”DM&T”

Kontakt Røde Kors på virksomheder@rodekors.dk for at modtage en kvittering til brug for opnåelse af skattefradrag. Læs mere her.

Alle donationer over 5.000 kr. får adgang til en kommunikationspakke, som kan bruges til intern og ekstern kommunikation om jeres støtte til Ukraine. 

Som virksomhed kan I også starte jeres egen indsamling på indsamling.rodekors.dk

DM&T anbefaler ikke nogen nødhjælpsorganisationer frem for andre. Vi opfordrer kun til, at vi som branche bidrager med de donationer, der er mulige. 

Blandt andre nødhjælpsorganisationer kan nævnes:
UNICEF
UNHCR
Red Barnet
Dansk Flygtningehjælp
SOS Børnebyerne

Fra vores dialog med Røde Kors ved vi, at alle bidrag er kærkomne og gør en forskel. 

Vi håber, at vores branche kan være med til at gøre en forskel for de mennesker, som er blevet ofre for denne meningsløse krig. 

"