Menu

Stylenavnet SAM koster fortsat dyrt

DM&T opfordrer atter vores medlemmer til ikke at anvende stylenavnet SAM til beskrivelse af enkelte styles i deres kollektioner, da navnet er et registreret varemærke i Tyskland. De tyske regler er ikke i danske virksomheders favør, og det kan koste høje beløb at krænke SAM-varemærket.

DM&T's medlemmer bliver fortsat mødt med store betalingskrav fra den tyske ejer af  varemærket SAM.
DM&T's medlemmer bliver fortsat mødt med store betalingskrav fra den tyske ejer af varemærket SAM.

17. april 2018 Af Rikke Mynster Johansen , rmj@dmogt.dk

DM&T har tidligere advaret vores medlemmer mod at bruge stylenavnet SAM, når man eksporterer til det tyske marked. Desværre er problemet langt fra løst endnu.

Det tyske selskab, der ejer og har registreret varemærkerne Uncle Sam og SAM i Tyskland, sender fortsat advarselsbreve til danske virksomheder, hvor man bliver bedt om at underskrive en erklæring om at stoppe med brug af navnet samt at betale op imod EUR 5.000 i erstatning for den skade, det tyske varemærke angiveligt har lidt.

Konsekvensen for ikke at betale inden for fristen i brevet er, at det tyske selskab via deres advokat straks går i gang med at få nedlagt fogedforbud ved en tysk ret. En sådan fogedforbudssag medfører endnu flere omkostninger for den danske virksomhed, som derfor bliver fanget i en række fordyrende omstændigheder uden at have indflydelse på processen.

DM&T har undersøgt forholdene nærmere, da den praksis efter danske forhold virker urimelig. Det viser sig dog, at det tyske firma tilsyneladende har retten på sin side efter tysk ret. Bliver man først kontaktet i denne forbindelse, er det derfor næsten umuligt at komme udenom betaling af en kompensation til det tyske selskab, der ejer rettighederne.

DM&T anbefaler derfor helt at afholde sig fra at bruge stylenavnet ”SAM”, og vi opfordrer i øvrigt til at undersøge på forhånd, om ens påtænkte stylenavne allerede skulle være i brug som varemærker/brands af andre. Det kan oftest klares med nogle få Googlesøgninger.

Kontakt DM&T, hvis du har spørgsmål eller er blevet kontaktet i ovennævnte forbindelse.

"