Menu

Undgå at blive online-kopisternes yndlingsoffer

Får tanken om svindelwebshops og kopivarer på Amazon dig til at vågne badet i sved? Bare rolig, i samarbejde med Patrade sætter DM&T nu fokus på, hvordan du undgår at blive hvirvlet ind i den slags svindel – og hvordan du slipper ud af det, hvis uheldet er ude.

07. september 2023 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

I 2021 modtog nonprofitorganisationen e-mærket 200.000 anmeldelser af falske webshops. Fem år forinden var det tal ”blot” 1.000.

I 2023 er antallet af henvendelser fra virksomheder, der har fået deres brand kopieret af onlinesvindlere, firedoblet, oplyser e-mærket.

De tal kan give enhver brand-ejer mareridt. For hvem i alverden har lyst til at have sine varer på en svindelwebshop? Eller pludselig at opleve falske SoMe-konti, der kaprer ens brand? Eller at se sine varer kopieret og solgt på Alibaba? Desværre sker det for mange, også danske, brands, og tendensen er kun blevet mere udtalt.

”Antallet af onlinekrænkelser stiger hastigt, og det kan være næsten umuligt at følge op og stoppe krænkelserne i tide. Vi ser også i stigende grad, at danske virksomheder bliver involveret i den type svindel,” siger Rikke Mynster Johansen, advokat i DM&T.

Deltag i gratis webinar og undgå at blive svindeloffer

Men bare rolig. Der er håb og masser af forebyggende indsatser, din virksomhed kan gøre, for at undgå at blive en del af den triste statistik. I samarbejde med Patrade, der er specialister i at beskytte immaterielle rettigheder, inviterer DM&T derfor til et webinar, hvor vi sætter fokus på, hvordan man beskytter sine rettigheder online. Noget Patrade dagligt hjælper en række virksomheder, bl.a. hummel, DK Company og Mærsk, med.

Webinaret finder sted 13. september og er ganske gratis.

Advokat Nick Lissner fra Patrade fortæller på webinaret, hvordan man som brandejer kan gribe det hele an. Du får gode råd, konkrete eksempler fra den virkelige verden og en introduktion til Patrades løsninger til systematisk overvågning, identifikation og fjernelse af online-krænkelser.

På blot en time får du altså en række gode råd og værktøjer, der en gang for alle sikrer, at dit brand ikke bliver online-svindlernes yndlingsoffer.

Læs mere om programmet og tilmeld dig her.

"