Effektiviteten og akkuratessen er deraf steget betragteligt hos UTG, fortæller Trine Brodie.
- Noget andet, der er vigtigt i produktionen, er sizesets. Den samme kjole sidder ikke ens på en størrelse 36 og 46, og et print sidder måske ikke ens i forskellige størrelser, og derfor kan et sizeset være nyttigt. Det kan vi også gøre med 3D, hvor vi i stedet syr det virtuelt op, hvilket giver markant færre fejl i størrelserne. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at vi har 99,5 procents nøjagtighed. Allerede der sparer vi en masse transport og tid, når der ikke skal sys prøver i forskellige størrelser.
Når du siger ”en masse tid”, hvor længe er det så helt konkret?
- Vores rekord er tre en halv time. Tre en halv time fra ide til at kunden sige ok til start af produktion, hvor alt er godkendt. Det tog ofte op mod en måned, når vi skulle producere prøver og sende dem frem og tilbage, men nu kan vi springe mange af de led over, siger Trine Brodie.
Coronavirus kan blive det helt store gennembrud for 3D-design i branchen
Udfordringerne har stået i kø hos branchens virksomheder efter coronavirussets udbrud.
Først var store dele af produktionen i Asien lukket ned, men sidenhen er følgerne rykket frem på den danske del af spillepladen. Udfordringerne er stadig mange, og pludselig er det for nogen blevet et problem bare at få adgang til de varer, man faktisk allerede har bestilt – og måske også modtaget.
Mange virksomheder har sendt medarbejdere hjem med lønkompensation fra staten, og selv de medarbejdere, der stadig varetager deres job, gør det i mange tilfælde hjemmefra.
- Krisen betyder for nogen af vores kunder, at de ikke kan tjekke de fysiske prøver, fordi deres kontorer er lukket ned. Her kan vi tilbyde at sende de virtuelle prøver i stedet, hvilket fungerer godt i en tid som denne. Samtidig er det måske også en øjenåbner for kunderne, der får syn for, at 3D-design kan give dem et godt og præcist billede af, hvordan varen ser eller kommer til at se ud, siger Trine Brodie.
Blandt UTG’s kunder er der også brands, der har oplevet at få ekstra meget ud af, at UTG arbejder med 3D-design.
- Nogen har været nødt til at lukke deres fotostudie ned, hvorfor de ikke kan få billeder af de nye varer på hjemmesiden og holde salget i gang. Fordi vi arbejder med 3D-design, kan vi sørge for, at de får packshots, de så i stedet kan uploade på deres webshop. Vi har sågar også fået forespørgsler fra kunder, vi ikke producerer for, om vi kan lave 3D-billeder til dem. 3D-design åbner klart for andre muligheder, end vi i starten regnede med, lyder det.
Generelt mener de hos UTG, at coronakrisen tvinger branchen til at kigge efter alternative veje at gå. 3D-design kan i deres optik bestemt være én, der er værd at overveje. Også selv om det kræver tilvænning.
- Det, der knytter sig til de fysiske prøver, er ofte et workflow, folk kender og er trygge ved, og det har de ikke lyst til at bryde. Men når konstruktørerne er tvunget til hjemmearbejde, og dermed ikke kan komme til de fysiske prøver, så kan 3D-designs sagtens fungere for dem. Vi kender det jo alle sammen – det er svært at lære nyt, og man har ikke lyst til at ændre noget, der fungerer. I øjeblikket er mange tvunget til det, og det kan bane vej for en udbredelse af 3D-design, mener Trine Brodie.
Samtidig mener hun, at det kun er et spørgsmål om tid, før flere i branchen opdager de positive effekter af at arbejde på den måde, de selv gør hos UTG til daglig.
- Det er billigere at lave prøverne i 3D, det går hurtigere, det skåner miljøet og ofte er de mere præcise. Kigger vi på, hvad vi tidligere brugte på at få syet prøver og få disse fragtet til kunder, så har vi allerede tjent vores investering i 3D-design hjem, siger Trine Brodie.
- Som nævnt, så kan vi gøre beslutningsprocessen ret kort og præcis, når vi benytter 3D-design. På den måde kan vi hurtigt få sat en produktion i gang, have færre fejl eller misforståelser og derved også undgå forsinkelser.
Ofte er der en hage ved nye ting. Det mener de ikke, der er ved 3D-design hos UTG. Det skulle da lige være kunderne.
-. Hvis man vil bruge 3D kræver det, at man er villig til at uddanne sine medarbejdere i det og ændre sin tilgang, slå plejer ihjel, men når det er klaret, så er det win-win for alle parter, mener Trine Brodie.
- Teknologien forsvinder ikke, og i vores optik er det med at komme i gang. Venter man på at 3D-design bliver mainstream, så er toget kørt. Det giver også fantastisk mening, når vi snakker bæredygtighed. I stedet for at producere en masse prøver, som blot bliver smidt ud, så producerer du én. I stedet for at bestille 5000 t-shirts og håbe, at de sælger godt, så kan du med 3D gøre det meget anderledes, fordi processen i at bestille de rigtige er så kort. Samtidig sparer man en masse transport og dermed miljøbelastning, idet der skal markant færre prøver til.
- Vi tror på, at det kun er et spørgsmål om, hvornår folk for alvor kommer i gang. Vi ser ingen ulemper ved det som producent. Tværtimod.