Menu

Vinderen af Danmarks største modepris er fundet

Magasin du Nord Fashion Prize har fundet sin vinder anno 2021. I et tæt og talentfuldt felt faldt valget på en dygtig strikdesigner, og det var både jury og publikum enige om.

A. Roege Hove vinder Magasin du Nord Fashion Prize 2021
A. Roege Hove vinder Magasin du Nord Fashion Prize 2021

29. oktober 2021

Torsdag d. 28. oktober på Kunsthal Charlottenborg i København kunne Wessel & Vett Fonden stolt afsløre navnet på dette års vinder af Magasin du Nord Fashion Prize - Danmarks største pris for nye designtalenter.

Ved samme lejlighed blev også den første vinder af Publikumsprisen offentliggjort.

Vinder af dette års hovedpris, samt vinder af Publikumsprisen blev A. Roege Hove. Priserne blev overrakt af grundlægger af Magasin du Nord Fashion Prize og bestyrelsesmedlem i Wessel & Vett Fonden, Nina Wedell-Wedellsborg.

De fire finalister - A. Roege Hove, Berner Kühl, (di)vision and Louise Lyngh Bjerregaard – præsenterede deres kollektion samt forretningsplan for en jury bestående af ledende profiler fra den danske og internationale modeindustri, som hver især besidder en exceptionel erfaring og ekspertise indenfor deres respektive felt. Finalisterne blev hyldet for både deres design talent, innovation, kreativitet, iværksætteri samt inkorporering af bæredygtighed i deres arbejde.

I år faldt juryens valg på A. Roege Hove.

Vinder A. Roege Hove modtog en hovedpræmie på kr 300.000, og derudover blev alle fire finalister belønnet med hver kr 10.000 for deres indsats og deltagelse i konkurrencen.

“Sikke en ære! Og sikke en dag! Til hverdag er jeg i studiet med mit lille team, alene i vores egen verden. At få disse stærke, fø- lelsesmæssige reaktioner fra jurymedlemmerne har påvirket mig meget. Det havde jeg ikke regnet med. At se hvordan de mennesker, som jeg selv har set op til i flere år, blive rørt over mit design betyder meget for mig. I en branche præget af et højt tempo er det ikke altid, at man har mulighed at komme i dybden med produktudviklingen. Præmiepengene fra Magasin du Nord Fashion Prize skal bruges til at investere i udviklingen af vores produkter. Jeg er meget lykkelig. Det har været en meget rørende dag.” – Amalie Roege Hove.

Høstede også publikums hæder

A. Roege Hove blev udråbt som den første vinder af Publikumsprisen nogensinde, en afgørelse, der er baseret på en digital publikumsafstemning; som en tilføjelse til dette års konkurrence er Publikumsprisen en unik mulighed for én af de fire finalister at vinde ekstra kr 50.000 til støtte og videreudvikling af deres forretningsplan.

”Jeg er stolt af at være med i juryen for denne pris, og jeg er enormt imponeret over finalisterne. Designere får os til at føle os smukke, men de kan også få os til at få det godt. De har en stærk indflydelse, men også et ansvar i forhold til at designe til gavn for vores værdifulde jord og dens befolkning. Med så højt et niveau, som vi har set her, var det ikke en nem opgave at udvælge en vinder, men A. Roege Hove’s kreative niveau og integration af bæredygtighed i hendes/ hans arbejde var exceptionel” – Federica Marchionni, CEO hos Global Fashion Agenda

Med en hovedpræmie på kr 300.000 er Magasin du Nord Fashion Prize Danmarks største modepris. En pris af den størrelsesorden er et stærkt udgangspunkt for et nystartet brand, men i 2021 har Wessel & Vett Fonden ydermere organiseret et mentorprogram, hvor hver finalist modtager rådgivning fra et udvalgt jurymedlem, til støtte i deres videre udvikling af deres brand og firma.

”Efter en svær tid for os alle, er jeg begejstret for at Magasin du Nord Fashion Prize i år er vendt tilbage til det oprindelige format. Endnu engang mødes vi – finalister og jury – under ét tag på det smukke Kunsthal Charlottenborg. Moden næres på menneskelige relationer, samvær og udveksling af ideer. Under pandemien var jeg meget bekymret for, hvordan unge designere ville klare sig gennem krisen med så megen usikkerhed og ustabilitet på så kritisk et tidspunkt i deres karriere. Men jeg er imponeret over dette års finalister – af deres høje kvalitetsniveau og kaliber. Det føltes for mig som et af de stærkeste felter nogensinde. Jeg er begejstret for A. Roege Hove Som altid var der en sund og intens debat i jury rummet. Men alle var enige om at A. Roege Hove udmærkede sig med sit originale design, et ægte drive for at opnå forretningsmæssig succes og en forpligtelse i forhold til bæredygtighed. Det fylder mig med et enormt håb at se, hvordan unge designere instinktivt forstår og også griber muligheden for at bidrage til en ændring” – Nina Wedell-Wedellsborg, grundlægger og bestyrelsesmedlem i Wessel & Vett Fonden.

Fakta

Om Magasin du Nord Fashion Prize

Den årlige Magasin du Nord Fashion Prize eksisterer for at støtte unge modedesignere i at etablere deres brand. Konkurrencen er åben for danske mærker, der har produceret mindst én men ikke mere end seks ready-to-wear kollektioner for damer eller herrer.

Om Wessel & Vett Fonden

Wessel & Vett Fonden blev skabt af efterkommere af Magasins grundlæggere, Emil Vett og Theodor Wessel. Det er en erhvervsdrivende fond, uafhængig af Magasins varehuse, men den understøtter primært aktiviteter relateret til Magasin, dets historie og arv.

"