Menu

Virksomhed betaler 8 mio. for at diktere priser

En virksomhed, der sælger baby- og børneprodukter, har gennem mere end fem år brudt Konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. Det koster dem nu en bøde på hele 8 mio. kroner.

18. marts 2022

Det er en dyr fornøjelse at diktere salgspriserne. Det må virksomheden HTS Besafe sande, efter den netop er idømt en bøde på 8 mio. kroner for at have overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser.

HTS Besafe er en filial af norske HTS Besafe AS, der producerer baby- og børneprodukter, har erkendt at have overtrådt konkurrenceloven og betaler bøden.

I en periode fra primo 2015 til ultimo 2020 har HTS Besafe indgået aftaler med en række af sine forhandlere om, at de skulle holde sig til den vejledende udsalgspris på nogle af virksomhedens produkter. Blandt andet har forhandlerne ikke haft mulighed for at sælge nogle autostole og nogle af de såkaldte ”voksiposer” med rabat. Samtidig har HTS Besafe gennem aftalerne begrænset online-salg af visse produkter fra flere af forhandlernes webshops.

Bødeforelægget er udstedt af Konkurrencerådet, og bødens størrelse er fastsat på baggrund overtrædelsens grovhed og varighed, samt størrelsen af koncernens omsætning. Som en formildende omstændighed for bødens størrelse har det haft betydning, at HTS Besafe gør en aktiv indsats for, at alle virksomhedens medarbejdere overholder konkurrenceloven og at virksomheden har medvirket til opklaringen af sagen.

DM&T minder om vigtigheden af at overholde konkurrencelovens bestemmelser og understreger, at det også betyder, at man skal være meget bevidst om, hvordan man kommunikerer med sine forhandlere, og hvad indholdet af dialogen er, fordi det blandt andet kan opfattes som diktat af priser.

Husk, at du som medlem af DM&T altid kan kontakte os for at få rådgivning om konkurrenceret.

Læs mere om prisfastsættelse

"