Alle virksomheder i hele Danmark kan søge denne ordning, hvis de i øvrigt opfylder betingelserne for at opnå kompensation. Du skal dermed ikke være berørt af særlige restriktioner for at søge.
Med forlængelsen af restriktionerne indtil 7. februar 2021 er aftalen om lønkompensation forlænget indtil 7. februar. Det medfører blandt andet, at hjemsendte medarbejdere skal bidrage med en dag over en tre uger periode. Det har også betydet, at vi har udarbejdet et tillæg til vores vejledning. Du finder vejledningen med tillæg samt brev til medarbejdere nedenfor.
Hvis din virksomhed er omfattet af forbuddet mod at holde åbent, kan du selv vælge, om du vil søge om kompensation på denne ordning, eller om du vil søge om kompensation på ordningen, der er målrettet virksomheder med forbud mod at holde åbent.
Du har på denne ordning mulighed for at søge for hele virksomheden eller på underliggende produktionsenheder (p-enheder) i virksomheden.
For både funktionærer, ikke-funktionærer og lærlinge/elever kan der søges om midlertidig kompensation på op til 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.
Du kan søge kompensation for 75 % af lønnen for ansatte, der er funktionærer, og kompensation for 90 % af lønnen for ansatte, der ikke er funktionærer.
Da perioden løber hen over juleferien, vil der være 3 dage i perioden, hvor virksomheden ikke kan modtage lønkompensation på denne ordning.
Du kan downloade DM&T's vejledning til genindførsel af lønkompensationsordningen nedenfor.
Sådan gør du
1. Undersøg, om du opfylder kravene
Du kan søge om kompensation, hvis:
- 30 % eller mere end 50 af virksomhedens ansatte har været hjemsendt (beregnet på CVR-nummer eller underliggende produktionsenhed)
- dine ansatte får fuld løn under hjemsendelsen
- de hjemsendte ansatte ikke arbejder i perioden.
Det er ikke et krav, at din virksomhed ikke har haft nogen omsætning i den periode, der søges kompensation for.
2. Indsaml oplysninger om din medarbejderstab
Før du går i gang med at søge kompensation, skal du indsamle forskellige oplysninger om de af dine ansatte, som hjemsendes.
Ved ansøgning skal du oplyse navn, CPR-nummer, ansættelsesforhold, løn, beskæftigelsesgrad og hjemsendelsesperiode for hver hjemsendt ansat.
Oplysningerne anvendes til at vurdere din ansøgning om kompensation. På Virk kan du finde mere vejledning om de oplysninger, du skal bruge i din ansøgning.
3. Slutafregning
Du skal indberette en række oplysninger om den periode, du har fået kompensation for, så Erhvervsstyrelsen kan gennemføre en slutafregning.
Erhvervsstyrelsen sender information til din digitale postkasse om, hvilke oplysninger og dokumentation du skal indberette, og hvilken frist der gælder for dig.
4. Søg om kompensation
Du skal søge om midlertidig lønkompensation på Virk.
Du skal selv søge om kompensation med dit NemID. Det betyder, at din revisor eller andre ikke kan søge for dig.
Ansøgningsfristen er den 12. februar 2021.