PFAS

I 2022 og 2023 er der kommet langt større offentligt fokus på PFAS og de negative konsekvenser, de kan medføre. Tekstiler er i den forbindelse i fokus, da PFAS historisk har været hyppigt benyttet bl.a. til imprægnering. Regeringen varslede i 2024 et dansk forbud mod PFAS i tekstiler. Her kan du blive klogere på de problematiske PFAS.

Kemi grøn
14 maj 24

Siden slutningen af 2022 er der kommet øget fokus på PFAS, som man blandt andet har fundet rester af i drikkevand og fødevarer. I 2020 blev tilsætning af fluorerede stoffer til fødevarekontaktmaterialer forbudt i Danmark.

Danske medier og politikere har øget fokus på PFAS og følgevirkningerne, ligesom EU også har blikket rettet mode de problematiske PFAS.

Der arbejdes på et europæisk forbud mod PFAS, hvor Danmark er blandt de lande, der presser på. I april 2024 meddelte miljøministeren så, at der kommer et forbud mod PFAS i tekstiler i Danmark.

Læs mere om regeringens udspil her

Det er langtfra nyt, at der er fokus på fluorstoffer. Der er tidligere fremsat lovforslag om totalt forbud, ligesom der også på tekstilområdet længe har været fokus på at udfase problematiske fluorstoffer i det omfang, det har været muligt.

Om PFAS

Vil du vide mere?

Bliv medlem af DM&T i dag og få adgang til denne og mange andre artikler, ekspertrådgivning og meget mere.

Bliv medlem Log ind

Vil du høre mere?

Ræk endeligt ud og lad os hjælpe dig videre.

Jette Lindgaard portræt
Jette Lindgaard

Miljø- og bæredygtighedschef

97117216

jl@dmogt.dk

jette-lindgaard-5a86894