Menu

Overblik over initiativer, standarder og certificeringer

Få overblikket over de mange initiativer, man som mode- eller tekstilvirksomhed kan vælge. Vi har samlet en oversigt over de vigtigste, så du kan sammenligne dem.

12. juni 2019

Som en del af virksomhedens ansvarlighedsarbejde kan det være en god idé at læne sig op ad initiativer, standarder og certificeringer. F.eks. på miljøområdet vil vidt forskellige initiativer være relevante, alt efter hvilket område inden for miljø, virksomheden prioriterer at arbejde med. Det samme gælder for det sociale område.

En opgørelse viser, at der findes over 100 forskellige mulige ordninger bare inden for vores branche. Derfor kan det virke meget uoverskueligt med alle de forskellige muligheder.

Skal virksomheden vælge en standard, en certificering eller skal man måske tilslutte sig et eller andet initiativ som f.eks. BSCI. Udvalget er stort, og hvordan finder man lige ud af, hvad man skal vælge?

To oversigtsskemaer

For at give et hurtigt overblik over de mest relevante muligheder, har Dansk Mode & Textil udarbejdet to skemaer, der forhåbentligt kan give et overblik over mulighederne samt gøre det nemmere at sammenligne de forskellige initiativer, og dermed udpege netop det initiativ, der matcher virksomhedens behov bedst. Det første skema omhandler miljø og økologi, mens det andet fokuserer på sociale vilkår. 

Introduktion til initiativerne

Skemaerne suppleres af en samlende oversigt, som giver en kort introduktion til hvert initiativ herunder certificeringer, Codes of Conduct, medlemskaber, ledelsessystemer, mærkninger og standarder. Oversigten er arrangeret alfabetisk og beskriver kort den enkelte ordning suppleret med nyttige links. Hvis mærkning er en mulighed, er dette også anført.  

Det skal understreges, at både skemaer og oversigt er baseret på de parametre og risici som hyppigst adresseres af de forskellige initiativer. De enkelte initiativer kan derfor godt rumme andre miljøparametre eller sociale risici end de, der er belyst i skemaerne og i oversigten. Hvis jeres virksomhed bliver interesseret i et eller flere initiativer, vil det derfor være en god idé at undersøge initiativerne nærmere for sikre, at virksomheden har alle informationer.

Download oversigtsskemaer og introduktion til initiativerne

  • Introduktion til initiativerne

    pdf, 2,94mb
  • Oversigtsskema - initiativer, certificeringer og standarder

    pdf, 0,1mb

Vilkår for brug

Denne kontrakt er forbeholdt foreningens medlemmer og må ikke videredistribueres i den nuværende form. Kontrakten udgør ikke juridisk rådgivning i sig selv, og foreningen påtager sig intet ansvar ved forkert udfyldelse eller forkert brug af kontrakten.

"